Председница општине Варварин у делегацији локалних и регионалних власти ЕУ-РС

Председница општине Варварин, др Виолета Лутовац Ђурђевић, именована је за члана Делегације градова и општина у Заједничком консултативном одбору (ЗКО) Републике Србије и Европског комитета региона који представља својеврсну припрему регионалних и локалних власти Србије за учешће у раду Комитета региона по ступању у чланство у ЕУ.

Локалне власти Републике Србије имају нове представнике у делегацијама у европским организацијама, а у складу са резултатима локалних избора спроведених јуна месеца 2020. године. Обнову састава делегација врши Председништво Сталне конференције градова и општина (СКГО) за делегате који представљају градове и општине.

Чланови ове делегације су и градоначелници Београда, Ниша, Крушевца и Сомбора, председници општина Врњачка Бања, Сурдулица, Кањижа, Владимирци и Гаџин Хан, као и градоначелници и представници региона из Француске, Италије, Аустрије, Румуније, Словеније, Хрватске, Данске, Ирске, Пољске и Словачке.

Заједнички консултативни одбор (ЗКО) једно је од тела за спровођење Споразума о стабилизацији и придруживању између Европских заједница и њихових држава чланица, са једне стране и Републике Србије са друге стране и састављен је од представника Комитета региона ЕУ и локалних и регионалних органа власти у Реублици Србији са задатком да помогне у промовисању дијалога и сарадње између локалних и регионалних власти у ЕУ и Србији.

5 2 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1365

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x