Тољевац спреман за II “Купусијаду”, концерт Радета Јоровића и такмичење у кувању купуса

Тољевац ће у недељу 15. септембра бити домаћин друге по реду “Тољевачке Купусијаде”, а организатори, поред такмичења у кувању посластица од купуса у котлићима, за посетиоце припремају и богат културно – уметнички и забавни програм, али и ликовну колонију, најављује председник Организационог одбора Радивоје Томић.

По његовим речима, до овог тренутка пријављено је око 40 екипа, пријављивање још увек траје, а све екипе које се појаве тог дана у Тољевцу, а нису се раније пријавиле, моћи ће да учествују у такмичењу. Очекује се долазак 8 културно – уметничких друштава и то из Варварина, Крушевца, Ражња, Куршумлије, Рековца, док ће и познати вокални солиста Раде Јоровић тог дана одржати концерт у Тољевцу.

“Почетак овогодишње “Купусијаде” планиран је за 10 часова, кад почиње и такмичење у кувању купуса, такмичење пратиће културно – уметнички програм са фолклором, певањем, играњем, организоваћемо и ликовну колонију, а у 14 часова почиње концерт Радета Јоровића”, наводи Томић и додаје да ће такмичаре оцењивати стручни жири предвођен проф. Гораном Кузмановићем из Крушевца.

Поред екипа из Варварина, Крушевца, Рековца, Трстеника, Јагодине, Ужица и других општина и градова, ове године свој долазак је најавило и неколико екипа из иностранства тако да ће се у Тољевцу, за титулу најбољих кувара купуса, надметати и екипе из Северне Македоније, Бугарске, Румуније, Републике Српске, али и Италије и Ирака, каже Томић.

“Припремили смо и награде за прва три места, ћупове за купус, али биће и још неких награда, тако да позивамо све који желе да се такмиче да се пријаве путем бројева телефона 0600/795-349, 063/877-2470 и 062/111-4520, али и све остале мештане околних села и градова да дођу у Тољевац, да погледају шта смо то припремили и да се добро проведу”, поручује Радивоје Томић.

II “Тољевачка Купусијада” биће одржана у порти Цркве Светог архангела Гаврила, а организатор је Удружење грађана “Дисићева традиција Тољевац”, под покровитељством општине Варварин.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1365

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x