Туризам постаје битна грана трстеничког краја

У центру Трстеника свечано је отворена канцеларија Туристичке организације општине Трстеник која се до сада налазила у згради општине.

Канцеларију су поред већег броја присутних, председника општине Александра Ћирића, његовог заменика Љубише Марковића, народне посланице Милене Турк, председника СО Трстеник Герасима Атанасковића и осталих званица, отворили Александар Ћирић и директор трстеничке Туристичке организације општине Трстеник Владимир Јевтић.

Свечаном отварању присуствовала је и директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић која је тим поводом рекла да је сада трстеничка општина постала корак ближе туристима и да је овом крају потребан тај додатни садржај како би се он уврстио у туристичку мапу Србије и повећао своју присутност.

Председник општине Трстеник Александар Ћирић истакао је да Трстеник има туристички потенцијал који није искоришћен, а поред манастира Љубостиња и Велуће постоје и археолошка налазишта, средњевековни град у Грабовцу, богате реке и шуме за развој риболова и лова, док постоје и идеални услови за развој сеоског туризма.

Директор Туристичке организације општине Трстеник Владимир Јевтић је нагласио да канцеларија у центру града постаје свакоме видљивија него раније, а привлачи пажњу и својим унутрашњи садржајем. То је инфо центар, могу се пазарити и сувенири као успомена на трстенички крај, али и добити информације у вези туристичких дешавања.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x