У Крушевцу обележен Светски дан вода

Светски дан вода обележава се сваке године 22. марта. Обележавањем Светског дана вода, свуда у свету подсећа се на на важност заштите вода и на недостатак воде за пиће у многим крајевима света.

ЈКП “Водовод Крушевац” и Град Крушевац у сарадњи са Школском управом Крушевац и локалним установама – Предшколском  установом “Ната Вељковић”, Туристичком организацијом Града Крушевца, Народном библиотеком Крушевац, Народним  музејем Крушевац, Културним центром Крушевац, Крушевачким позориштем – манифестацијом за децу и грађане je обележило овај дан.

Манифестацију је, испред града Крушевца, отворила помоћник градоначелника за екологију, одрживи развој и енергетику Оливера Дреновац истакавши значај воде као битног ресурса за сваког појединца. “Град Крушевац је један од ретких градова у којем грађани имају здраву пијаћу воду. Вода је ресурс који се треба штитити и чувати”, поручила је она.

Директор ЈКП “Водовод Крушевац” Владимир Милосављевић обратио се присутнима истакавши да је ово предузеће усмерено ка новим инвестицијама, као што је Постројење за сакупљање и пречишћавање отпадних вода, заштита водотокова и водних ресурса.

Свест о значају воде треба развијати од најранијег узраста. Присутни су били предшколци ПУ “Ната Вељковић” који су кроз квиз “занимљива питања” сазнали и нешто ново о води, како је треба рационално користити и чувати. Изведена је кратка позоришна представа, под називом “Расинска еколошка бајка”, по тексту Радмиле Максимовић, а у режији Лидије Ужаревић из Културног центра Крушевац.

Светски Дан вода обележен је и у Фабрици воде у Мајдеву. Сада, већ традиционално, ову локацију посетили су ученици Хемијско-технолошке школе и Гимназије Крушевац са својим професорима, где су се упознали са процесима прераде и производње здраве пијаће воде.

крушевац.рс

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1335 + 2 = 1337

ВАКЦИНАЦИЈА БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА: 07. мај Обреж и Залоговац; 10. мај Бошњане; 11. мај Бачина; 19. мај Доњи Катун! од 08 до 14h!

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x