Бојана Долић координаторка Форума жена СПС за Расински округ

На Трећој седници Председништва Републичког органа Форума жена Социјалистичке партије Србије (СПС) донета је Одлука о избору координаторки Форума жена ове политичке организације на нивоу округа па ће тако функцију координаторке за Расински округ у наредном мандату обављати актуелна председница варваринских социјалисткиња Бојана Долић, што је јасан показатељ да је варварински одбор у протеклом периоду остварио заиста добре и запажене резултате.

Како нам је речено у СПС-у, координаторке окружних одбора бирају се у циљу усклађивања и повезивања деловања општинских и градских организација Форума жена, тако да је, на основу предлога председница градских и општинских организација Форума жена СПС Председништво изабрало кандидаткиње које ће обављати ову функцију.

Трећом седницом Председништва председавала је проф. др Славица Ђукић Дејановић која је том приликом истакла да ће “енергија чланица Форума жена СПС-а бити ротор Социјалистичкој партији Србије и ослонац председнику Ивици Дачићу”.

Нова координаторка Форума жена СПС-а за Расински округ Бојана Долић истиче за наш портал да је пред овом организацијом у наредном периоду велики број активности које ће бити базиране, између осталог, на хуманитаран рад и помоћ свим женама, а један од већих задатака је и покретање што активнијег рада Форума жена у осталим општинама Расинског округа.

“Наш рад у наредном периоду биће базиран на омасовљењу чланства тако што ћемо радити на томе да помогнемо женама у решавању проблематике везане за радно-правни статус жена, здравствено осигурање, социјалну заштиту, породицу и бригу о деци, радићемо и на иницијативама и подношењу предлога надлежним органима и институцијама за успостављање законодавне, пуне равноправности жена и једнаке заступљености на свим местима рада и одлучивања, као и на борби за повећање економског и моралног јачања породице, борби против “беле куге”, подизању свести друштва о потреби за јачањем позиције жена у породици, али и афирмацији жена у друштву”, наводи Бојана Долић.

Она наглашава да ће у наредним данима у Варварину бити одржан састанак председница локалних одбора Форума жена где ће се разматрати план активности за наредни период и актуелна ситуација у одборима на територији Расинског округа, а са циљем помоћи и још већег ангажовања и бољег рада осталих одбора Форума на територији Расинског округа.

“Морам да нагласим да је наш Форум жена у суботу, на позив параћинских социјалисткиња, присуствовао обележавању 13. октобра, Дана ослобођења Параћина, где је била присутна наша делегација коју су чиниле Светлана Станојевић, Весна Петровић и Јелена Павловић, тако да на овај начин, међусобним сусретима, сарадњом и разменом искустава одржавамо контакте не само са одборима из нашег округа већ и шире”, рекла нам је Бојана Долић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x