Божићни доручак у Привредној комори Крушевац

У Регионалној привредној комори Крушевац приређен је пети по реду Божићњи доручак на коме се традиционално додељују награде и признања најистакнутијим привредницима. Награде су додељене у 6 категорија, као и награда за појединца, а учешће су узели осим председника РПК Предрага Вукићевића и Епископ крушевачке Епархије господин Давид, градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић и председник Скупштине републичке Привредне коморе Милош Ненезић.

У уводној речи, председник Регионалне привредне коморе Предраг Вукићевић је изјавио да је 2017. година пуна добрих привредних резултата и значајних инвестиција – “Kromberg&Schubert”, “Cooper Tire&Rubber Company”, “Henkel”, “DS Smith”, “MSM Group – Czechoslovak group”, “Building energy”, “Planet Bike and Shimano”…
Остварена је међународна сарадња РПК са Немачком, Грчком, Русијом, Кином, Француском, Румунијом, Италијом, Белорусијом и многим другим европским и ваневропским земљама, док се на пољу образовања отвара први факултет у  Крушевцу – Пољопривредни, а у овој области можемо се похвалити и резултатима у дуалном образовању, односно сарадњи привреде и школства. Бројне су и хуманитарне активности уз помоћ других организација и установа…
“Циљ данашњег награђивања је мотивација привредних субјеката да истрају у својим зацртаним пословним визијама и допринесу привредном развоју нашег краја. Ова 2018. година је година запошљавања и бољег животног стандарда”, закључио је Вукићевић.
Епископ крушевачки господин Давид истакао је изузетну сарадњу између световне и духовне власти и усклађеност међусобних односа, што доприноси стварању посебне атмосфере сагласја у циљу свеукупне добробити грађана Крушевца.

Председник Скупштине привредне коморе Србије Милош Ненезић поручио је да Крушевац има разлога за оптимизам јер је начињен заокрет у привредном животу града. И даље су потребни подстицаји од градске власти, као битна компонента успеха, наставио је Ненезић, али и добра сарадња са другим структурама као што је Унија послодаваца и сл. Највећи проблем је недостатак кадрова и улагање у образовање и едукацију младих треба поставити као један од приоритета.

Градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић подсетила је на изузетан допринос уложен у развој града Крушевца претходног градоначелника Драгог Несторовића и том приликом истакла и сарадњу локалне и републичке власти.

На Божићњем доручку додељене су и награде (повеље и златници) следећим привредним субјектима:

– ППТ Арматуре Александровац – за успешно извозно средње предузеће;
– ППТ “Петолетка Трстеник” – за допринос развоју локалне заједнице;

– АД “Јуниор” Брус – за допринос развоју туризма;

– “Арома” Крушевац – за успешно пословање у категорији малих и средњих предузећа;
– “DS Smith” Крушевац – за унапређење квалитета
– Владица Петровић, генерални директор Фабрике мазива “ФАМ” А.Д. Крушевац, постхумно.
0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x