За само годину дана уклоњено преко 40 дивљих депонија у Трстенику

Локална самоуправа је за само годину дана успела да уклони преко 40 дивљих депонија у Трстенику, а према речима управника Радне јединице “Хигијена и механизација” Владана Алексића пре него што се кренуло у реализацију овог обимног посла, грађани су едуковани путем трибина на којима им је презентиран начин на који ће се извршити ова врста услуге.

Локална самоуправа је тим поводом набавила 200 нових контејнера за прикупљање комуналног отпада, као и 140 жичаних за прикупљање пластичне амбалаже. Општина Трстеник је због великог обима посла купила и возило смећар којим је по селима и у граду одвожено на депонију смеће, док је ове послове вршило, а и даље ће наставити, ЈКСП “Комстан”.

Захваљујући сопственом еколошком фонду општина Трстеник је финансирала уклањање дивљих депонија, а пошто се возилом није могло прићи појединим локацијама тамо је остао мали број депонија.

И поред поменутих едукација и трибина, поједини грађани су палили пластичну амбалажу и други отпад не знајући колика је опасност од загађења животне средине. За даље уклањање на подручју трстеничке општине остало је 30 депонија, док је већина грађана набавила канте па смеће одлаже у њих и тако помаже да се очисти животна средина, истиче Владан Алексић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x