Епидемиолошка ситуација у општини Варварин стабилна, доступне све четири дозе вакцине против корона вируса

Епидемиолошка ситуација, када је у питању пандемија корона вируса, у општини Варварин је тренутно под контролом, а на дневном нивоу се обави од 30 до 50 прегледа у Ковид амбуланти Дома здравља “Др Властимир Годић”, обавестила нас је директорка ове здравствене установе др Јасмина Ракић.

Она је изнела и податак да многи суграђани, који сумњају да су инфицирани корона вирусом, тестирају се кућним тестовима на COVID-19 и избегавају да се јаве у Ковид амбуланту, тако да бројчано стање пацијената који се јављају у Ковид амбуланту није реално стање у општини Варварин, али, по речима др Ракић, стање ипак није ни драматично.

“Ковид амбуланта ради од 7 до 19 часова, сваког дана, укључујући и викенд, лабораторија ради и недељом, због тога не ради средом, али зато доктори из Ковид амбуланте могу и недељом да одраде лабораторијске анализе и тестирање, што је, свакако, од великог значаја за пацијенте”, наглашава др Јасмина Ракић.

Када је у питању вакцинација против вируса SARS-CoV-2, др Ракић подсећа да су у Дому здравља “Др Властимир Годић” грађанима на располагању Синофармова и Фајзерова вакцина.

“Ево већ овог петка имамо 20 пацијената који су заказали термине за вакцинацију, а сви грађани могу код нас да приме и прву, другу, трећу или четврту дозу вакцине, у зависности од њиховог статуса, тако да овом приликом позивам све грађане на вакцинацију”, поручила је директорка варваринског Дома здравља, др Јасмина Ракић.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x