Форум жена СПС Варварин организовао једнодневни излет до Темишвара

Општински одбор Форума жена Социјалистичке партије Србије (СПС) у Варварину организовао је протеклог викенда једнодневни излет до Темишвара (Румунија). Председница Форума жена варваринских социјалиста Бојана Долић подсећа да ово није први пут како ова политичка организација организује овакве излете, тако да је у мају месецу организован и излет до главног града Бугарске, Софије.

“Наш Форум жена, између осталог, пружа и могућност женама да се друже, окупљају и размењују идеје. Управо са таквом намером, Форум жена СПС у Варварину организује ове излете како за наше чланове, тако и за све заинтересоване грађане са територије наше општине”, истиче Бојана Долић и додаје да се настојало да посета буде квалитетна, садржајна и едукативна.

Она додаје и да се за пролеће 2018. године планира дводневни излет. О дестинацији и термину одлучиће се у наредном периоду, па ће и јавност бити благовремено обавештена.

Иначе, Темишвар је град где се на улици често чује српски језик због тога што је наш народ кроз векове оставио велики траг у овом граду, тако да је данас српска национална мањина пета по величини у Румунији. У Темишвару такође постоје и многе културне установе које зближавају српско становништво, па се ту налазе и седишта Епархије темишварске и Савеза Срба у Румунији.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x