Годишња скупштина Удружења пчелара “Темнић”, у марту предавање о апитерапији

Удружење пчелара “Темнић” из Варварина, које броји 41-ог члана, одржало је редовну годишњу Скупштину на којој се расправљало о извештају са Скупштине Савеза пчеларске организације Србије (СПОС) којој је присуствовао један делегат из Варварина, председник Удружења пчелара “Темнић” Александар Радоја. Такође, чланови су расправљали и о извештају о раду СПОС-а за протеклу годину где су изнели неке замерке на рад ове кровне пчеларске организације.

Након завршетка радног дела годишње Скупштине, предавање присутним пчеларима одржали су члан Извршног одбора СПОС-а, дипл. инжењер Горан Чакардић из Лазаревца и Дејан Марковић из Јагодине, а направљен је и споразум о сарадњи са Удружењем “Сачувајмо пчеле” из Јагодине за очување биодиверзитета и очување медоносне пчеле.

У изјави за наш портал председник варваринског Удружења пчелара Александар Радоја рекао је да је за наредни период у плану организација предавања и манифестација, а почетком марта биће одржано и једно предавање за грађанство које ће одржати дипломирани апитерапеут Живка Влајковић из Београда на тему лечења беба пчелињим производима.

Радоја наглашава да ће Удружење пчелара “Темнић” покушати да популаризује одласке на сајмове и изложбе и наглашава да ово пчеларско удружење, у односу на неки ранији период, има подршку и локалне самоуправе која пчеларима излази у сусрет када су у питању одласци на разне семинаре, сајмове, али и у организацији стручних предавања у Варварину.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x