“Олгичина ћирилица” у дечијој радионици

Поводом Међународног дана матерњег језика, Народна библиотека “Јефимија” организовала је дечију радионицу под називом “Уметничко писање ћирилице”. Радионицу је водила Олгица Стефановић, графички дизајнер из Новог Сада.

“Пошто се, између осталог, мој пројекат бави едукативним радом с децом, кроз радионице које су замишљене као групни рад, неколико деце на једном столу састављају речи од слова. Ово је јако битно јер када деца крену са учењем страног језика она забораве ћирилицу и почињу да пишу латиницом, што је по мени катастрофално за нас као нацију. Страшно је да деца у Основној школи пишу латиницом, јер она требају да стичу љубав према свом писму и његовој историји”, наглашава Олгица Стефановић.

“Деца су овде лепо радила и дружила се и надам се да ће задржати ћирилицу приликом писања у школи и ван ње. По завршетку радионице приређена је изложба радова у холу Народне библиотеке “Јефимија”, а ова едукативна радионица је уједно и модел борбе за очување нашег културно националног идентитета”, додаје она.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x