Председник Вучић у Крушевцу: Спасили смо живот у Крушевцу

Председник Републике Србије Александар Вучић, током посете Крушевцу, са директором БИА Братиславом Гашићем и градоначелником Крушевца Драгим Несторовићем обишао је извођаче радова на изградњи фабрике компаније “Kromberg & Schubert” на локацији “Стари Аеродром”.

У разговору са менаџером компаније Данијелом Вилдширом, председник Вучић упознао се са динамиком радова и плановима компаније о започетку производње, док је градоначелник Крушевца Несторовић предочио Председнику све активности које предузима локална самоуправа на реализацији уговорних обавеза према инвеститору.

Такође, председник Александар Вучић изразио је задовољство што је извођач радова домаћа, локална компанија “Техноградња”, а у разговору са власником Јанком Милетићем сазнао је о плановима ове грађевинске компаније у наредном периоду.

Председник Републике је у обраћању новинарима рекао да ће то бити највећа фабрика у Крушевцу и изразио посебно задовољство што је реч о највећем европском, а вероватно и светском произвођачу компоненти за ауто-индустрију и подсетио да је у периоду од 2002. године до пре неколико година престало да ради много фабрика које су биле у Крушевцу, али да се сада отварају нове и људи запошљавају.

Одговарајући на питања новинара, он је рекао да су инвеститору дате субвенције, те подсетио да је и раније рекао да смо спремни да им понудимо боље услове него било која друга земља. “Да су више тражили и то би им дали”, рекао је Вучић, те додао да се нада да ће у крушевачкој фирми бити посла за 4.000 људи. Како је рекао, “слушали смо здрав разум, потребе радника и наших људи. Спасили смо живот у Крушевцу”.

Вредност инвестиције је око 29 милиона евра, а почетак рада фабрике планиран је за почетак 2018. године.

крушевац.рс

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x