Удружење “Женска иницијатива” уручило сертификате полазницама информатичке обуке

Удружење “Женска иницијатива” постигло је до сада запажене резултате у реализацији пројеката “Помоћ у кући старим, болесним и инвалидним лицима”, а успешно је исто тако окончан и пројекат информатичке обуке жена из сеоских средина за рад на рачунару.

Тим поводом испред просторија овог удружења одржана је скромна свечаност на којој је подељено 60 сертификата женама које су успешно завршиле ову обуку, а свечаности су присуствовали представници и чланови удружења “Женска иницијатива”, државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, председник општине Трстеник Александар Ћирић и директор Туристичке организације Трстеник Владимир Јевтић.

“Према подацима надлежних служби Трстеник је општина у којој више од 60 одсто жена није запослено. Министарство трговине, туризма и телекомуникација финансирало је пројекат “Инфосвет за мене” па је ова обука успешно реализована, а мени је драго због тога и видела сам да је ово удружење веома активно и ми ћемо његове активности и даље подржавати. Циљ нам је да оне стекну вештине новог доба, јер то је услов за развој дигиталне економије и друштвени напредак, а ми смо им пружили шансу да напредују, да буду снажније и дигитално способније”, истакла је Татјана Матић честитавши свим полазницама на успешно завршеној обуци и изразивши наду да ће у скорије време успети да дођу до запослења.

Удружењем “Женска иницијатива” успешно координира Весна Вељовић Милосављевић која се захвалила свима који су увеличали овај скуп и поздравила представнике Министарства трговине, туризма и телекомуникација које је предводила државна секретарка Татјана Матић.

“Драго ми је да смо овим пројектима доказали да смо спремни да помогнемо старим, болесним и инвалидним лицима у оквиру пројекта који спроводимо. Исто тако ова обука омогућава женама да после обуке могу бити самосталне у обављању информатичких послова и тако се боре у срединама за себе и за своје породице. Захваљујем се сви полазницама ове обуке и честитам им успешно завршену обуку, а исто тако нашем предавачу, професорици струковних студија Љиљани Пецић Јаковљевић на изузетном предавању, али и нашој драгој државној секретарки Татјани Матић и Министарству који су нам омогућили да реализујемо овај значајан пројекат”, рекла је Весна Вељовић Милосављевић.

Своје задовољство успешно спроведеног пројекта изразила је и професорица Љиљана Пецић Јаковљевић, изузетно спремна и способна жена, цењена и поштована која је успела да своје богато информатичко знање пренесе постепено и јасно женама које никада нису имале контакте са рачунарима.

“Полазнице овог успешно реализованог курса пренеле су поруку да би волеле и напредни курс, као и помоћ око претварања неких личних идеја у праве послове. Хвала свима на предивној атмосфери чији сам и ја била део и надам се новим причама и дружењима Моја порука на крају је, жене, идемо даље нема стајања”, поручила је проф. Љиљана Пецић Јаковљевић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x