Велике промене на челу СПО у Варварину; Момчило Стојановић нови председник

На последњој седници Председништва Српског покрета обнове (СПО) донета је одлука о распуштању Општинског одбора ове странке у Варварину и том приликом је за новог председника именован Момчило Стојановић. Ово је уследило после искључења дугогодишњег потпредседника и лидера локалног СПО-а проф. Зорана Миленковића од стране Председништва.

“На основу извештаја члана Председништва СПО утврђена је потреба за распуштањем досадашњег ОО СПО Варварин и предложен је Момчило Стојановић из Бачине (Варварин) за председника Општинског одбора који ће руководити њиме до организовања изборне скупштине општинске организације СПО”, стоји у образложењу које је потписао лидер ове странке Вук Драшковић.

Подсетимо, Председништво СПО је, пре непуних месец дана, из чланства искључило, поред неколико функционера и тадашњег потпредседника ове странке и председника ОО СПО Варварин проф. Зорана Миленковића због, како је тада наведено у саопштењу, “нарушавања угледа СПО и деловања супротног Статуту и одлукама страначких органа”. Они су тада захтевали промене у странци и ванредну седницу Главног одбора и тражили од Вука Драшковића да се изјасни “да ли може да води странку или се уморио”, после чега је уследило искључење, а искључени функционери, међу којима је и проф. Зоран Миленковић, одмах после тога су најавили оснивање нове политичке странке.

Оно што је такође интересантно је и то да је листа СПО на локалним изборима у априлу 2016. године освојила 14 мандата у локалном парламенту који броји 41-ог одборника. У међувремену, Одборничку групу је напустило троје одборника који су прешли у Српску напредну странку, један у Социјалистичку партију Србије и на последњој седници Скупштине општине још један који је најавио да ће у наредном периоду наступати као самостални одборник, тако да ће се тек до следеће седнице СО искристалисати са колико заправо ова странка одборника располаже.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x