30. Сајам запошљавања у Крушевцу, активан рад на смањењу незапослености

Под покровитељством града Крушевца, у организацији крушевачке Филијале Националне службе за запошљавање, у Хали спортова одржан је 30. Сајам запошљавања на којем је 39 послодаваца исказало потребу за запошљавањем 354 радника.

Отворивши Сајам, градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић истакла је да је циљ да се младима након образовања омогући проналажење адекватног посла, али и помогне онима који су у међувремену остали без истог или желе да промене радно место.

“Активно се са НСЗ трудимо да запошљавање подигнемо на један већи ниво, да активирамо послодавце и да кроз програме које заједно са НСЗ спроводимо, смањимо број незапослених и да на тај начин омогућимо нашим суграђанима да раде и да привређују”, нагласила је градоначелница Јасмина Палуровић.

Према речима Предрага Марковића, директора Филијале НСЗ у Крушевцу, структура тражених радних места се није много променила задњих пар година. У највећем делу то су занатска занимања, односно средње стручне школе – возачи, столари, бравари, електро-струка, машинска струка, али поред њих има потражње за високом стручном спремом.

Према подацима крушевачке Филијале НСЗ статистика о незапослености је у паду, па је тренутно на евиденцији Службе за запошљавање на нивоу града око 10.500, а на територији Расинског округа око 19.800 незапослених.

Штандове послодаваца обишли су градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић, председник Скупштине града Живојин Милорадовић и директор Филијале НСЗ у Крушевцу Предраг Марковић где су разговарали са представницима послодаваца и заинтересованим суграђанима.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x