Нови рендген апарат почео са радом, масовна имунизација се одвија по плану

Епидемилошка ситуација у општини Варварин, када је у питању пандемија COVID-19 и даље је нестабилна, крајем јануара месеца забележен је скок новоинфицираних становника у темнићком крају, али се последњих дана ситуација полако стабилизује.

Председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић истиче да се и даље на дневном нивоу региструје између 10 до 15 нових случајева инфицирања вирусом SARS-CoV-2, али изражава и очекивање да ће се у наредним недељама епидемиолошка ситуација поправити пре свега захваљујући масовној имунизацији и великом интересовању грађана општине Варварин за вакцину против корона вируса.

Са радом је почела и Служба за радиологију која је добила и нови рендген апарат од стране Амбасаде Јапана у Београду, у виду донације, тако да грађани за РТГ прегледе не морају више да путују до Ћићевца, већ исте обављају у свом Дому здравља.

“У протеклим месецима у потпуности је реновирана зграда у којој се налази Служба за радиологију која је добила и нови изглед са новом фасадом, унутрашњи простор је у потпуности саниран и реновиран, тако да је и рендген апарат почео са радом и тако су и смањене гужве које су наши грађани правили у Дому здравља у Ћићевцу”, подсећа председница општине.

Од почетка пандемије до данас у општини Варварин забележено је 682 случаја инфицирања корона вирусом, до данас је вакцинисано 1.069 становника темнићког краја, а ревакцинисан 151. Имунизација се наставља и наредних дана, а сви грађани који су исказали интересовање за једну од тренутно доступних 3 вакцина добиће позив на вакцинацију од стране еУправе.

“Имамо доста прегледа на дневном нивоу у нашој Ковид амбуланти у Дому здравља “Др Властимир Годић”, викендом имамо око 50 до 60 прегледа, али понедељком се обави и више од 100 прегледа. Имунизација се врши и даље, као и ревакцинација, Дом здравља је организован тако да се у једној смени даје прва доза вакцине и вакцину примају само грађани који су добили позив преко еУправе, док се ревакцинација обавља у другој смени”, наглашава председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић.

Највећи број грађана вакцинисан је цепивом кинеског произвођача “Синофарм”, али и цепивима америчког произвођача”“Fajzer/BioNTek” и руског “Спутњик В” којим су имунизовани првенствено здравствени радници.

“Дом здравља и имунизација за сада функционишу добро, упркос великом обиму посла. Захвалила бих се и волонтерима Црвеног крста који су се на мој позив одазвали и помажу здравственим радницима у процесу ревакцинације, као и грађанима при попуњавању упитника”, навела је председница др Виолета Лутовац Ђурђевић.

5 1 оцена
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1289 + 5 = 1294

COVID-19, ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x