Отворене пријаве за програм подршке одрживим микро и малим предузећима у неразвијеним срединама

Микро и мала предузећа из десет градова у Србији могу до краја јануара да се јаве за учешће у програму подршке одрживим малим предузећима у неразвијеним срединама, саопштено је из “Смарт колектива”. Програм се спроводи у оквиру пројекта “Норвешка за вас – Србија” који финансира Краљевина Норвешка, а спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС).

Програм је намењен предузећима која су регистрована и послују у Богатићу, Босилеграду, Бабушници, Иригу, Лебану, Лесковцу, Малом Иђошу, Новом Пазару, Србобрану и Варварину, а која послују најмање две године и већ имају развијене производе и услуге.

Биће одабрано до 10 предузећа која доприносе развоју локалне заједнице кроз запошљавање теже запошљивих људи и укључивање у свој ланац малих произвођача и пољопривредних газдинстава, а заинтересоване фирме до више информација о програму могу да дођу на сајту Смарт Колектива, као и на инфо сесијама које ће се одржати 19. јануару у Нишу и 20. јануара у Новом Саду.

Предузећа ће имати прилику да, кроз организацију три промотивна догађаја и продајна сајма у Београду, Нишу и Новом Саду, представе своја предузећа широј јавности и развију сарадњу са другим друштвено одговорним организацијама, предузећима и компанијама у Србији.

Програм реализује “Смарт Колектив” у партнерству са удружењем “ПроАктив” из Ниша и удружењем “Путевима предузетништва” из Новог Сада. Пројекат “Норвешка за вас – Србија” има за циљ да допринесе равномерном друштвено-економском развоју у Србији кроз повећање могућности запошљавања, посебно рањивих и маргинализованих група, подршку социјалној кохезији, као и унапређењу локалне инфраструктуре.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1365

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x