Школски распуст продужен због грипа

Школски распуст који је требао трајати до 09. јануара биће продужен за још два дана због грипа, кажу из Министарства просвете,науке и технолошког развоја. На основу података из Института за јавно здравље “др Милан Јовановић Батут” о броју оболелих од грипа, Министарства просвете, науке и технолошког развоја и здравља заједнички су се усагласила да распуст у основним и средњим школама буде продужен.

“Извесно је да 9. и 10. јануара школе не би радиле тако да овај празнични распуст продужавамо за два дана. Онда ћемо у понедељак имати чисто стање на терену, јер једноставно ако је овај податак груписан у неколико градова ми правимо проблем већем делу Србије, тако да ћемо преко наше мреже Доситеј и преко наших школских управа тачно знати стање пресека како то изгледа и среда 11. јануар ће бити први радни дан”, каже министар просвете Младен Шарчевић.

Он напомиње да ће ђаци ова два дана лако надокнадити о чему ће школе касније добити упутства. Ако се баш настави овај проблем са тренутном епидемиолошком ситуацијом, 09. јануара ће бити направљена нова процена,најављује министар.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1337 + 1 = 1338

ВАКЦИНАЦИЈА БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА: 10. мај Бошњане; 11. мај Бачина; 19. мај Доњи Катун! од 08 до 14h!

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x