Златибор Лончар: Држава ће посветити посебну пажњу области медицинског туризма

У Специјалној болници Рибарска Бања, од данас је медицински спектар услуга проширен куповином хипербаричне коморе. Тиме се ова здравствена установа сврстава у једну од првих пет у Србији, које нису у приватном власништву, а које су набавиле овај апарат у терапеутске сврхе, за лечење и ревитализацију организма – кисеоником.

Тим поводом, болницу је посетио министар здравља Златибор Лончар, а одељење су симболично, пресецањем врпце, отворили градоначелник Крушевца Драги Несторовић и директор Специјалне болнице Душан Шокорац.

Министар здравља Златибор Лончар изјавио је да је један од показатеља доброг пословања здравствених установа и проширење услуга, као и набавка нове опреме. Посебно је вредно хвале, када болнице врше куповину из сопствених средстава, као у случају Спец. болнице Рибарска Бања. Тренутна искоришћеност капацитета у овој установи је преко 80% на годишњем нивоу, са трендом пораста, што их сврстава у сам врх по успешности.

Медицински туризам је област којој ће држава у наредном периоду да посвети изузетну  пажњу, а нарочито привлачењу гостију из иностранства, наставио је министар, а бањски туризам у оквиру тога ће имати посебну перспективу.

Директор Специјалне болнице др Душан Шокорац прецизирао је да је за куповину новог апарата утрошено око 10 милиона динара, са амбицијом да ова здравствена установа постане Центар за хипербаричну оксигенацију.

Извор: крушевац.рс

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x