Интензивирани радови на “Моравском коридору” на деоници Појате – Крушевац

Директор “Коридора Србије” д.о.о. Александар Антић обишао је данас, са новим шефом пројекта извођача “Бехтел – Енке”, Викнајсоном Тевендраном (Vicknayson Thevendran) радове на првој деоници Моравског коридора од Појата до Крушевца.

“На деоници од Појата до Крушевца тренутно се изводе радови на темељима и стубовима на 5 мостова, док су на преосталих 5 у току припремни радови. Обишли смо и земљане радове на позајмиштима одакле се врши ископ материјала за изградњу аутопута и заједно са извођачем констатовали да је динамика интензивирана”, истакао је Антић.

Такође у току су радови на траси на 20-ом километру аутопута, у зони обилазнице око Крушевца, као и припремни радови на измештању постојеће водоводне мреже.

Након обиласка, директор Антић одржао је састанак са представницима извођача радова, америчко-турског конзорцијума “Бехтел – Енке”, где је изразио велика очекивања да ће се радови на пројекту Моравског коридора наставити још бржим темпом.

“Од реномираног конзорцијума као што је “Бехтел – Енка”, очекујемо да ће Моравски коридор раелизовати у складу са роковима и према највишим светским стандардима. Овај коридор смо дефинисали као један од пројеката од највишег државног значаја, а Република Србија, на челу са председником Александром Вучићем, наставиће да пружа пуну подршку свим учесницима овог инфрастуктурног пројекта”, нагласио је Антић.

Подсећања ради, Моравски коридор, укупне дужине 112 км повезаће централну и западну Србију, од Појата до Прељине, а биће први дигитални аутопут у нашој земљи, чиме ће се омогућити брже и поузданије размене информација са циљем повећања безбедног одвијања саобраћаја.

3 2 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1289 + 5 = 1294

COVID-19, ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x