Инвеститори заинтересовани за улагања у Трстеник

У сарадњи са Владом Републике Србије и ресорним Министарством, локална самоуправа у Трстенику интензивно ради на привлачењу страних инвеститора тако је до сада ову општину до сада посетио већи број заинтересованих инвеститора који су упознати са стањем и могућностима за улагања, а по изградњи фабрика и запошљавање већег броја радника.

“Овога пута су нам се јавили врло озбиљни инвеститори који желе да улажу у изградњу фабрика у области авио и ауто индустрије, дошли су нам у посету са представницима Владе Републике Србије и били су врло конкретни у разговорима које смо том приликом водили. У фабрици коју би они инвестирали и градили запослило би се око 1.000 радника у наредном периоду, док ће се поступак врло брзо окончати и уговори ће се званично потписати у наредном периоду”, каже председник општине Трстеник Александар Ћирић.

Он додаје и да је локално руководство госте упознало са потенцијалима са којима располаже и са капацитетима радне снаге који ће моћи да се искористе у наредном периоду.

“Општина је уложила званична средства за уређење комуналне путне инфраструктуре у последњих годину дана, а уз помоћ Владе и кабинета Владе Републике Србије успећемо врло брзо да завршимо индустријске зоне, предузеће “Западна Морава” и Аеродром “Трстеник” који ће према плану бити у близини будућег ауто пута где ће та зона бити уочљивија и интеренсантнија”, истиче Ћирић додавши да је у овом тренутку на евиденцији НСЗ у Трстенику  4.950 незапослених лица, док је највећи број њих машинске струке, који би сигурно у поменутим фабрикама добио своја радна места.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x