Трстеничким малинарима подељене саднице и систем за наводњавање

У сарадњи са Амбасадом Швајцарске и Регионалном развојном агенцијом “Златибор” из Ужица, општина Трстеник је отпочела поделу садница малине, купине и система за наводњавање, као меру подстицаја за помоћ пољопривредницима трстеничке општине.

Тако су они који су добили одобрења о овим субвенцијама по недавно објављеном конкурсу, а био их је пријављен велики број, почели да преузимају саднице малине и систем за наводњавање.

“Општина је издвојила око четири милиона динара за куповину садница малине и купине и система за наводњавање. Према одлуци комисије поменуто ће добити 31-но домаћинство, сада смо извршили поделу садница малине и система за наводњавање, што по кориснику износи 90 хиљада динара, и надамо се да ће бити задовољни јер ће даљим ангажовањем на својим поседима обезбедити егзистенцију својим породицама”, каже председник општине Трстеник Александар Ћирић и додаје да ће подела ускоро бити настављена, а на реду су купинари.

“Општина је за ову годину за област пољопривреде, а не само за малине и купине, из свог буџета определила значајна финансијска средства. Поред програма које субвенционише општина, одређене програме финансира Република кроз своја средства. Велику помоћ и подршку у реализацији овог програма пружили су нам и Амбасада Швајцарске и РРА “Златибор” из Ужица, а програм ћемо наставити у наредном периоду”, нагласио је Ћирић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1365

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x