Иван Манојловић нови градоначелник Крушевца

У Градској управи града Крушевца потписан је Коалициони споразум о конституисању одборничке већине Скупштине града Крушевца, а затим су изабрани челници локалне самоуправе и чланови Градског већа. За градоначелника Крушевца изабран је мастер економиста Иван Манојловић (СНС), док је његова заменица дипл. инжењер Снежана Радојковић (СНС), досадашња директорка ЈКП “Крушевац”.

На конститутивној седници за председника Скупштине града изабрана је др Драгана Баришић (СНС), а за њеног заменика Синиша Максимовић (СПС). За секретара Скупштине поново је именована дипл. правница Маја Цуцкић, а за њену заменицу дипл. правница Ивана Антић.

Шеф Одборничке групе “Александар Вучић – Крушевац не сме да стане” Зоран Томић је, образлажући предлог владајуће већине за председницу Скупштине града, истакао да је др Драгана Баришић “жена змај, са великим искуством, спремна да се ухвати у коштац са сваким изазовом” оценивши да ће дати најбољи допринос заједничком циљу у борби за бољи живот грађана Крушевца, а како би план “Крушевац 2027” у потпуности био остварен.

Томић је додао и да ће председавање др Баришић крушевачким парламентом дати велики допринос томе и подсетио да је она у три мандата обављала дужност народне посланице у републичком парламенту, где је достојанствено представљала све Крушевљане.

Др Драгана Баришић, нова председница Скупштине града Крушевца, након избора на ову функцију поручила је Крушевљанима да ће своју дужност обављати савесно, часно и поштено у складу са Законом и важећим Пословником у интересу свих грађана Крушевца, али и целог Расинског округа, апострофирајући да неће бити разлике у односу на политичку припадност.

Други део седнице уследио је у касним поподневним и вечерњим сатима када су изабрани челници локалне самоуправе и чланови Градског већа. У тиму градоначелника Ивана Манојловића, као чланови Градске владе, налазе се предузетник Драган Анђелковић, привредник Перица Јанковић, новинарка Горана Младеновић, спортисткиња Љиљана Јанковић, инжењер Зорица Станковић, економиста Никола Величковић, економиста Братислав Илчић, економиста Милош Ашанин и пензионер Драган Радосављевић.

Новоизабрани градоначелник престоног Лазаревог града, Иван Манојловић, захвалио се, пре свега, суграђанима на указаном поверењу на децембарским изборима, а како би новоизабрани органи власти обављали оно што им се са правом од данас оставља као дужност.

“У своје име могу да кажем да то није само дужност и обавеза, већ истинска жеља, вера и увереност да ћемо заједничким радом достићи високо постављене циљеве за наш највољенији Крушевац. Као рођени Крушевљанин, од данас градоначелник града Крушевца, желим да се лично поклоним најпре сваком најмлађем суграђанину, јер како је рекао Брана Црнчевић “сви ми дугујемо себе некој деци, будимо потомци, да би били преци” и сваком пензионеру, раднику, сељаку, професору, наставнику, ђаку и студенту, сваком припаднику полиције и Војске, здравственом раднику, сваком појединцу 101 насељеног места, свакоме ко за овај Град живи. Ми, Крушевљани, други Град сем Крушевца немамо и није нам ни потребан, али нам је он потребан као још бољи, лепши и савременији, Крушевац који не сме да стане”, нагласио је Иван Манојловић, нови градоначелник Крушевца.

Градоначелник Манојловић је подсетио да се од 2012. године термин “обећања” мења термином “планови”, па је тако и изнео планиране активности за наредни период и смер у коме ће се кретати развој царског града. Он је најавио потпуну реконструкцију Опште болнице Крушевац, у вредности од 6 милијарди динара, којом ће Крушевац добити најсавременију здравствену установу, али и скори почетак изградње спортске арене поред стадиона “Јединство”, у складу са светским стандардима. Наравно, изградња аутопута према Прељини је у току, ради се источна обилазница, биће реконструисана зграда Дома синдиката, ускоро креће и изградња Регионалног центра за управљање отпадом у Срњу, биће изграђена нова зграда Суда и Окружног затвора, а биће реализовани и бројни други пројекти у интересу Крушевљана.

“Наставићемо рад на привлачењу страних инвестиција, због стварања још бољег привредног амбијента. Очекујемо отварање нових радних места у компанији “Kromberg&Schubert”, фабрика “Luss Textille” упослиће 600 радника. Довешћемо нове факултете у наш град, а најизвеснији су Факултет политичких наука и Факултет драмских уметности. Трудићемо се да на локалу повећамо права и привилегије оних који су нашу државу бранили животима, хероје нисмо и никада нећемо заборавити. Обезбедићемо простор у центру града за сва удружења која се баве питањима бораца. Очекујемо и повећање плата и пензија и минималне зараде. У тим градоначелника добродошли су сви они који желе да допринесу бољем Крушевцу, а врата ће бити отворена за све идеје и предлоге наших суграђана. Нека нас служе здравље и разум, прате Божија милост, стрпљење, мудрост и вера у боље дане који предстоје, јер Крушевљани то заслужују”, поручио је нови градоначелник Крушевца Иван Манојловић.

Пред почетак конститутивне седнице Скупштине града Крушевца, у Мозаик сали Градске управе потписан је коалициони споразум, у чијем тексту се каже: “Поштујући изборни резултат и вољу грађана исказану на локалним изборима за избор одборника Скупштине града Крушевца одржаних 17. децембра 2023. године, овлашћени подносиоци изборних листа: у име изборне листе “Александар Вучић – Крушевац не сме да стане” – Невена Ђурић (СНС), изборне листе “Ивица Дачић – Премијер Србије” – Синиша Максимовић (СПС) и Драган Лазић (ЈС) и изборне листе “Национално окупљање – Државотворна снага” – Милош Ашанин (СС Заветници) закључују Коалициони споразум”.

Потписници ће, (члан 2 Споразума) преузети одговорност према грађанима града Крушевца у вршењу локалне власти, руководећи се циљевима и интересима грађана. Председник Градског одбора СНС Невена Ђурић потврдила је правац деловања будуће коалиције и добру досадашњу сарадњу са традиционалним партнерима у вршењу власти. Сви потписници Споразума усагласили су се у ставу да ће се руководити принципима наведеним у тексту, у циљу унапређивања живота грађана и јачања капацитета Града Крушевца у свим областима.

Иначе, Скупштина града Крушевца броји 70 одборника, на изборима 17. децембра изборна листа “Александар Вучић – Крушевац не сме да стане” освојила је 42 мандата, коалиција “Србија против насиља – др Бранислав Бата Андрић” 18, коалиција “Ивица Дачић – Премијер Србије” пет одборничких места, коалиција “НАДА за Крушевац” три и коалиција Српске странке Заветници и Српског покрета Двери два мандата.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x