Одржана општинска такмичења у стоном тенису и малом фудбалу

У оквиру Савеза за школски спорт општине Варварин одржано је неколико такмичења за децу школског узраста у стоном тенису и малом фудбалу, док су ученици Средње школе Варварин остварили одличне резултате на Окружном такмичењу у атлетици у Крушевцу. Општинско такмичење из атлетике ове године, нажалост, није одржано из разлога што једина школа са атлетском стазом није хтела да прихвати домаћинство, истиче ген. секретар Савеза за школски спорт проф. Милан Лукић.

“На Општинском такмичењу у стоном тенису за дечаке и девојчице, одржаном у ОШ “Драги Макић” у Бошњану, прво место у категорији дечака освојила је ОШ “Мирко Томић” из Обрежа, друго место ОШ “Драги Макић” и треће ОШ “Свети Сава” из Бачине. Што се тиче девојчица, прво место освојиле су ученице ОШ “Херој Мирко Томић” из Доњег Крчина, друго место ОШ “Мирко Томић” и треће ОШ “Драги Макић”. У појединачној конкуренцији, што се тиче дечака, прво место заузео је Илија Влајковић из Обрежа, а у појединачној конкуренцији девојчица Јована Петровић, ученица ОШ “Херој Мирко Томић” из Доњег Крчина”, наводи проф. Милан Лукић, генерални секретар Савеза за школски спорт.

Првопласирани на Општинском такмичењу учествовали су и на недавно одржаном Окружном такмичењу у стоном тенису у Трстенику где су учествовали и ученици Средње школе Варварин који су заузели трећу позицију, Јована Петровић из ОШ “Херој Мирко Томић” заузела је такође треће место, док је ОШ “Херој Мирко Томић” из Доњег Крчина освојила екипно друго место у категорији девојчица.

“Општинско такмичење из атлетике у конкуренцији основних школа ове године, нажалост, није одржано из разлога што једини атлетски полигон поседује школа “Херој Мирко Томић” из Доњег Крчина, а која ове године није хтела да прихвати домаћинство тако да ће Савез за школски спорт да се потруди да наредне године још нека од основних школа добије полигон за атлетику”, наглашава проф. Лукић.

Што се тиче атлетике, на Окружном такмичењу одржаном у Крушевцу учествовала је Средња школа Варварин која је заузела треће место екипно у категорији штафета, 4*100 метара, док су у појединачној конкуренцији ученици ове школе Александра Ристић и Александар Миленовић освојили треће место у категорији скок у вис, у категоријама девојчица и дечака.

“Општинско такмичење у малом фудбалу за дечаке и девојчице одржано је 22. октобра у Варварину где је у конкуренцији дечака прво место освојила екипа ОШ “Јован Курсула” из Варварина, а у категорији девојчица ОШ “Херој Мирко Томић” из Доњег Крчина”, каже Снежана Васић, председник Савеза за школски спорт општине Варварин и најављује да варваринске ђаке очекује половином новембра Окружно такмичење у малом фудбалу које ће бити одржано у Крушевцу.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x