Састанак о реализацији пројекта изградње постројења за отпадне воде

У згради Градске управе у Крушевцу, одржан је састанак градоначелника Крушевца Драгог Несторовића са сарадницима, менаџментом ЈКП “Водовод” и представницима Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре – са консултантском кућом GAUFF и извођачима радова, конзорцијумом  “AKTOR, LAD и WATERLEAU”.

С обзиром да је детектовано кашњење у реализацији пројекта Изградње постројења за прикупљање и пречишћавање отпадних вода, узроковано проблемом које има извођач радова унутар Конзорцијума, састанак је сазван са циљем да се тешкоће што пре отклоне, како не би дошло до евентуалних санкција.

Застој се односи на део пројекта који се тиче изградње основног постројења, док се преостали део пројекта спроводи према плану. У овом тренутку, према уговорним обавезама касни се око 4 месеца, али према речима градоначелника Драгог Несторовића и исходу састанка, то не би требало да угрози динамику реализације целокупног пројекта вредног око 24 милиона евра.

Што се тиче прве и друге фазе пројекта који се не односи на изградњу основног постројења, тренутно се приводи крају изградња првог дела колекторске мреже са 7 колектора, вредности око 1,1 милион евра. Преостао је само завршетак Хајдук Вељкове улице. У изградњи другог дела колекторске мреже  са 11 колектора, отварање тендера је завршено 1. септембра, где се појавио један понуђач, односно Конзорцијум, а за сутра је у ресорном Министарству заказано отварање економског дела понуде (вредност око 6,6 милиона евра).

Овај пројекат по вредности и значају превазилази локалне оквире и у наредном периоду ажурираће се и искоординирати све неопходне активности, како би се тренутни проблеми везани за кашњење у овој фази превазишли и Изградња постројења завршила према плану.

Извор: крушевац.рс

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x