Састанак о спровођењу ГИЗ ИМПАКТ пројекта

У оквиру билатералних преговора о развојној сарадњи између Влада Савезне Републике Немачке и Републике Србије, Град Крушевац је посетила делегација Министарства за економску сарадњу и развој СР Немачке, представници GГИЗ-а, KfW-a и Амбасаде. Циљ састанка био је сагледавање активности и искустава сарадње са ГИЗ ИМПАКТ пројектом ” Управљање отпадом и отпадним водама у општинама”.

Град Крушевац и општине Расинског округа учествују у пројекту “Управљање отпадом и отпадним водама у општинама”, који спроводи немачко Министарство. ГИЗ ИМПАКТ пројекат је започео сарадњу 2012.године са 5 општина у Србији у области побољшања услуга и јачања капацитета у управљању отпадом и отпадним водама.У другој фази пројекта која је почела 2015.године, циљ је био успостављање предуслова за увођење циркуларне економије на локалном и националном нивоу.

ГИЗ ИМПАКТ пројекат подржава успостављање предуслова за увођење циркуларне економије у управљању отпадом и отпадним водама и у Расинском округу (Крушевац, Александровац, Брус, Ћићевац, Варварин), а путем пружања подршке кроз разне активности.Оне се односе и на област успостављања регионалног управљања системом за заштиту резервоара Ћелије, кроз техничку подршку јединицама локалне самоуправе које се снабдевају пијаћом водом са резервоара,општинама  које ће тек бити прикључене на систем, (Варварин, Ћићевац) као и оним локалним самоуправама  у којима би требало да се изгради ППОВ у циљу заштите језера (Брус и Блаце).

На састанку су приказане досадашње активности на увођењу циркуларне економије из угла пилот општине Александровац, града Крушевца као лидера региона и општине Брус.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x