Значајно признање директору Трајал корпорације: Мостарска повеља Милошу Ненезићу

Генерални директор Трајал корпорације, председник Социјално економског савета и председник Уније послодаваца Србије Милош Ненезић добитник је престижне регионалне награде – Мостарска повеља.

Ненезић је један од најзначајнијих привредника у Србији и на Балкану, који је у више мандата успешно водио највећу компанију у Расинском округу. Трајал корпорација се успешно развија, стално инвестира у производну опрему и капацитете и најновије технологије и својим квалитетом производа се доказао и на најпробирљивија светска тржишта. Јадранско-јонски и Подунавски регион заједнички додељују ово признање за изузетан допринос унапређењу међународне сарадње у свим аспектима привреде и друштвеног деловања.

Славодобитнику је награда уручена на првој заједничкој конференцији Форума комора Јадранско – Јонске макро – регије и Дунавског Бизнис Форума, која је одржана у Мостару уз учешће званица и гостију из седам држава.

Конференција “Друштвени изазови европских макро – регија” је радила кроз четири панел сесије: Централни Панел, Панел енергетика – Зелени план за Западни Балкан, Панел промет – Мулти – модална прометна повезаност европских макро – регија и Панел туризам – Значај стратешких докумената у туризму.

“Да би привреда успешно функционисала, привредници морају да комуницирају, да се састају. Не постоји ниједна препрека, па чак ни пандемија коју привредници не могу савладати, а ова конференција то доказује. Привреда добро ради и трговина расте, што потврђује стални раст спољнотрговинске размене, а све захваљујући великом ангажовању и међусобној сарадњи привредника. Економска размена и сарадња могу и требају бити још бољи, а предуслов за то је развој инфраструктуре у свим аспектима, укључујући и информационо телекомуникационе технологије”, изјавио је Милош Ненезић.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x