Бесплатни превентивни прегледи абдомена, провера комплетне крвне слике и систематски прегледи за децу у недељу у Дому здравља “Др Властимир Годић”

Акција бесплатних превентивних прегледа, које организује Министарство здравља, наставља се у недељу, 16. јуна, у временском периоду од 08 до 17 часова, у Дому здравља “Др Властимир Годић”, обавестила нас је директорка ове здравствене установе др Јасмина Ракић, подсетивши да приоритет имају пацијенти без оверене здравствене књижице.

Тог дана педијатар ће обављати систематске прегледе деце предшколског и школског узраста, у лабораторији ће грађани моћи да одраде комплетну крвну слику и да провере ниво шећера у крви, код радиолога др Марије Живковић Милутиновић од 12:30 до 17 часова ултразвук абдомена, а на располагању је и провера три тумор маркера везана за абдомен: CEA, CA19-9 и Alpha Fetoprotein.

“Доктор опште медицине мериће грађанима ниво крвног притиска, а прегледаће и младеже и у случају да доктор сматра да је потребно, проследиће пацијента код дерматовенеролога. Када је у питању ултразвук, а имајући у виду да је редовно велика гужва за ултразвучне прегледе, једна од наших медицинских сестара направиће списак пацијената који не буду прегледани и накнадно, током целе недеље, позивати их на преглед”, појашњава др Јасмина Ракић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x