“Дани паприке” у Великој Дренови

У једном од највећих села трстеничке општине, Великој Дренови, одржана је пољопривредна манифестација “Дани паприке”. Према речима организатора ове манифестације Мирослава Бекрића, паприке са овог подручја углавном иду у БиХ, Хрватску, у Румунију, док се одређена количина овог поврћа продаје по Србији. Произвођачи су задовољни родом и квалитетом паприке, а локална самоуправа је препознала потребе производње у овом крају и ратарима пружила адекватну помоћ.

“Спровели смо едукацију и презентацију међу произвођачима и они су упознати са најсавременијим методама у производњи. Ми ћемо идуће године помоћи пољопривредницима у набавци и подели пластеника и расада, што ће допринети бржем развоју и квалитетнијој производњи поврћа и воћа на овом подручју”, рекао је председник Скупштине општине Трстеник Герасим Атанасковић.

Он је додао и да је општина Трстеник у претходном периоду организовала и посете Сајмовима где су пољопривредници могли да виде шта и како се у другим земљама производи и на који начин, а видели су и опрему и нове машине, док ће такве посете бити организоване и у наредном периоду.

На крају треба напоменути да је ову манифестацију посетио велики број људи, тако да се може рећи да је била занимљива и успешна.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x