Дугогодишња сарадња између Крушевца и Жалеца захваљујући пријатељским односима између људи

Делегација града Жалеца (Словенија), предвођена градоначелником Јанком Косом, данас је посетила Крушевац где су гости из словеначког побратимског града током разговора са градоначелником Крушевца Драгим Несторовићем и замеником градоначелника Весном Лазаревић упознати су са актуелним активностима, инвестицијама и плановима, а намера је да се сарадња прошири и на Расински управни округ.

Традиционални долазак словеначких побратима за Дан града Крушевца ове године је мало одложен, како је изјавио градоначелник Жалеца Јанко Кос, због посете делегације Европске уније Жалецу и рангирања степена уређености овог града према европским критеријумима.

“Градоначелник Крушевца Драги Несторовић неколико пута је посетио Жалец”, наставио је Јанко Кос, “а и ми се радо одазивамо позивима који нису везани само за обележавање празника града”. Том приликом истакнута је и добра међудржавна сарадња, посебно на привредном плану, а у прилог томе говори и чињеница да је компанија “Горење” пре пар година проглашена најбољим иностраним брендом у Србији.

С обзиром на искуство Словеније као члана европске “породице” и то је такође једна од значајнијих тема за разговор, као и примери добре праксе. Јанко Кос је нагласио видан помак у развоју града Крушевца, што отвара додатни простор за сарадњу.

Након ове посете, словеначка делегација обишла је и Варварин, а план је повезивање са словеначким градом Ползела. Дугогодишња сарадња Жалеца и Крушевца одржава се захваљујући, пре свега, пријатељским односима између људи јер, како је рекао Јанко Кос, “мандати одлазе, а пријатељства остају”.

Извор: крушевац.рс

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1365

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x