Кроз програм до нових радних места

Поводом припреме Акционог плана о могућностима локалних самоуправа за запошљавање већег броја лица, који се дуже времена налазе на евиденцији Националне службе за запошљавање, председник општине Трстеник Александар Ћирић разговарао је на састанку са представницима Филијале НСЗ Крушевац и са директором новоформираног предузећа “ППТ Петолетка ДОО” Љубисавом Панићем.

“Сваке године, па и ове, вршимо одређене преговоре са локалним самоуправама Расинског округа ради реализације Плана запошљавања у 2017. години. Незапослена лица ће имати прилике да прате потребе послодаваца и да кроз понуђени програм лакше дођу до радних места, чиме се очекује знатно смањење незапослености и у трстеничкој општини”, рекао је тим поводом Предраг Марковић, директор НСЗ Крушевац.

Председник општине Трстеник Александар Ћирић истиче да је овај састанак био од изузетне важности, а резултати ће се видети у наредном периоду. Директор “ППТ Петолетка ДОО” Љубисав Панић исто тако очекује побољшање стања у овој новоформираној фабрици у којој тренутно различите послове обавља 812 радника.

“Веома су интересантни програми који се нуде за стручно оспособљавање радника, а ми смо управо у тој фази када нам је неопходно, јер је структура наших радника изузетно висока и неопходно нам је подмлађивање, док у оквиру стручне праксе пружа нам се могућност да подмладимо кадрове. Тај део ћемо усагласити са локалном смоуправом, да се један део програма формира за те раднике. Завршићемо исто тако законску обавезу запошљавања особа са инвалидитетом како би смо искористили инвестиције програма запошљавања у оквиру НСЗ” рекао је Љубисав Панић, директор фабрике “ППТ Петолетка ДОО” у Трстенику.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1270 + 13 = 1283

COVID-19, ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x