Већи број радних места и развој пољопривреде циљ локалног руководства у Варварину

Поред унапређења и развоја инфраструктуре, општинско руководство ради и на стварању услова за повећање броја радних места у Варварину, док је посебан акценат стављен на пољопривреду.

“Покушавамо да одрадимо, а и законом смо обавезани да урадимо попис државне имовине и да рашчистимо шта је општинска јавна својина а шта је државна имовина да би могли да потражимо инвеститоре који би хтели да дођу овде, али ми морамо да припремимо терен и да понудимо тим људима што боље услове како би они стварно желели да дођу у Варварин и да уложе код нас” истиче председник општине Варварин Војкан Павић.

Општина се труди да среди стање и у пољопривреди, а у плану је да идуће године што више стимулише пољопривреднике да би било омогућено нормално функционисање тих домаћинстава. “Надамо се да ћемо да обезбедимо те услове, а планирали смо да формирамо и пољопривредну задругу која би пољопривредницима излазила у сусрет” напомиње Павић.

Општина Варварин је воћарски и повртарски крај и пољопривредна општина и због тога се општинско руководство труди да помогне грађанима да створи што боље услове за живот, а посебно да би се спречио одлазак младих који би после завршених школа и факултета остали у Варварину.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x