Нова услуга на порталу еУправе “Замена возачке дозволе”

Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је да је покренуло нови електронски сервис на порталу еУправе “Замена возачке дозволе (достављање на кућну адресу)”, који ће омогућити грађанима да без одласка у полицијску станицу поднесу захтев за издавање и замену возачке дозволе.

Електронској услузи грађани могу приступити преко сајта МУП-a, или директно на порталу еУправе.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин истакао је, на презентацији ове услуге, да је Министарство унутрашњих послова сервис грађана, да иде у корак са временом и да ће се све оно што нуди савремена технологија, а што олакшава живот наших грађана,  имплементирати и учинити доступним.

“Захваљујући нашој сарадњи са Владом Србије и Канцеларијом за информационе технологије, дошли смо и до ове могућности да возачку дозволу продужимо, а да не одемо на шалтер, да не морамо да чекамо у редовима и губимо време”, рекао је Вулин.

Према његовим речима, Министарство унутрашњих послова трудиће се да све своје функције из управних послова, све оно што је комуникација са грађанима, учини лакшим, бржим и савременијим.

Директор Канцеларије за информационе технологије и електронску управу Михаило Јовановић објаснио је да ова услуга омогућава грађанима да, када дође време за замену возачке дозволе, више не морају да иду ни на један шалтер, већ да преко портала еУправе могу да поднесу захтев за нову возачку дозволу, обаве електронско плаћање и имају могућност да им она преко Поште Србије дође на кућну адресу.

“Безбедност података у овом целом процесу је подигнута на највиши ниво. Грађани приступају порталу са квалификованим електронским сертификатом и у сваком тренутку могу да виде положај своје возачке дозволе”, објаснио је Јовановић.

Он је честитао колегама из Сектора за аналитику, телекомуникационе и информационе технологије МУП-а јер су поред многобројних пројеката, као што су технички прегледи, електронско заказивање за лична документа, и овом електронском услугом показали да су „ударна игла“ у развоју електронске управе у Србији.

Електронска услуга “Замена возачке дозволе (достава на кућну адресу)” омогућава грађанима да преко портала еУправа, без одласка у полицијску станицу, поднесу захтев за издавање возачке дозволе у случају истека њене важности, промене имена или пребивалишта, или уколико им је возачка дозвола украдена, изгубљена или уништена, наводи се у саопштењу.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1338 + 4 = 1342

ВАКЦИНАЦИЈА БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА: 10. мај Бошњане; 11. мај Бачина; 19. мај Доњи Катун! од 08 до 14h!

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x