Уручена прва решења о субвенцијама пољопривредним газдинствима

На основу конкурса које је општина Варварин расписала 01. јуна за доделу субвенција темнићким пољопривредницима за набавку пољопривредне механизације и опреме, вишегодишњих засада воћа, крупне стоке и осигурања, подељена су и прва решења пољопривредним произвођачима, наглашава председник општине Варварин Војкан Павић.

“Позивамо све наше грађане да конкуришу за ове субвенције, општина за те намене је определила 20 милиона динара тако да ће средства бити исплаћивана сукцесивно сваких месец дана, када радимо и пресек”, наводи председник Павић.

Тим поводом општину Варварин посетио је и помоћник директора Управе за аграрна плаћања Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Драгослав Милутиновић који је, заједно са представницима локалне самоуправе, одржао састанак са темнићким пољопривредницима.

“На састанку су пољопривредници постављали питања, а договорили смо и да увек, кад год буде потребе, наши пољопривредници одрже састанак са помоћником директора Управе за аграрна плаћања, он драге воље долази у наш крај, тако да можемо да можемо веома лако да дођемо до информација и да видимо шта нам није јасно кад конкуришемо за одређена средства која даје држава”, наглашава председник Павић.

Општина Варварин за ове намене издваја 20 милиона динара, али постоји могућност и да тај износ наредне године буде повећан због великог броја пољопривредних произвођача којима локална самоуправа кроз субвенције жели да олакша да се озбиљније баве својим послом, каже председник општине Војкан Павић.

Помоћник директора Управе за аграрна плаћања Драгослав Милутиновић истиче да је са пољопривредницима из општине Варварин одржан један веома пријатан састанак.

“Саслушали смо све предлоге и сугестије да би Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде имало јаснију слику шта је тим људима потребно, које су њихове потребе и проблеми и да се у сарадњи са Канцеларијом за пољопривреду општине Варварин ти проблеми реше”, рекао нам је Милутиновић.

5 1 оцена
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x