Запажене активности Центра за самостални живот особа са инвалидитетом

Уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Центар за самостални живот особа са инвалидитетом у Трстенику организовао је предавање на тему “Дизајн за све – Универзални дизајн”. Предавач је био Видан Данковић, председник Удружења за ревизију приступачности из Београда, а предавање су пратиле особе са инвалидитетом, као и представници институција и Удружења.

“Обележили смо Међународни дан самосталног живота 05. маја ове године, тема је била “Mobility”, односно кретање. Могућности за акцију су прича о јавном превозу, рестрикције током пандемије корона вируса, значај кретања за особе у институцијама, путовања због посла или одмора. Ми смо се у Центру за самостални живот особа са инвалидитетом ове године определили за предавање “Дизајн за све – Универзални дизајн”, а ову активност подржало је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања”, истиче Анђелина Трифић, председница трстеничког Центра за самостални живот особа са инвалидитетом.

Она наглашава да су овим предавањем желели да скрену пажњу на значај самосталног кретања особа са инвалидитетом у свакодневном животу што подразумева приступачне како институције и објекте, тако и туристичка места.

“Предавач Видан Данковић причао је о изради елабората приступачности, по одређеним амбијенталним целинама, као и о коришћењу мапе приступачности апликација. Што се тиче приступачности, општина Трстеник је у развоју, проценио је предавач овом приликом”, рекла нам је Анђелина Трифић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1365

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x