Донација Манастира Светог Луке општини Варварин и ПУ “Наша радост”

Захваљујући донацији верника и пријатеља Манастира Светог Луке обезбеђена је донација општини Варварин у виду тањира и прибора, а која је прослеђена Предшколској установи “Наша радост” у Варварину.

По речима архимандрита мр Алексеја Богићевића, игумана Манастира Светог Луке у Бошњану, ова донација је један мали поклон за малишане са територије општине Варварин, а ради се о дубоким и плитким тањирима и шољама од росваја.

“Тај поклон је припреман можда и нешто више од годину дана, ево сад је и реализован. Мени је драго што је у овом свечаном моменту присутна и председница општине Виолета Лутовац Ђурђевић јер ми са општином свих ових 18 година имамо заиста добре односе и помажемо се и ово треба да буде на радост наше деце и на радост целе наше општине, да једноставно имамо чиме да се поносимо, а чиме ћемо се поносити ако не нашом децом. Њима да буде пријатан оброк, а нама радост да буде још већа са овим скромним поклоном Манастира Светог апостола и јеванђелисте Луке, који је једини на територији наше општине”, поручио је архимандрит мр Алексеј Богићевић.

Пре свега, упућујемо захвалност Манастиру Светог Луке на овом гесту, који је знак љубави, бриге и благодарности народу и ово је само наставак дугогодишње сарадње са Манастиром у Бошњану, истакла је председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић.

“Верујем да ће ова донација веома користити нашим малишанима у Предшколској установи “Наша радост” и да користе ову јако важну донацију за општину Варварин и за нашу дечицу којој ће служити на корист. У име општине Варварин и у своје лично име се захваљујем на овој донацији, а локална самоуправа ће и у наредном периоду помагати, колико буде у могућности, Манастир Светог Луке у Бошњану, као што смо и до сада чинили”, поручила је председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић.

Ова донација је пример свима да, колико могу, брину о својим ближњима у име Господње, порука је из Манастира Светог апостола и јеванђелисте Луке.

5 1 оцена
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1365

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x