Април месец веома богат што се тиче спортских дешавања у варваринским школама

У току пролећних месеци на територији општине Варварин веома је богат спортски живот, што се тиче школског спорта, тако да је забележен велики број Општинских такмичења, каже за Темнић.Инфо генерални секретар Савеза за школски спорт општине Варварин Сања Бошковић.

“У Основној школи “Херој Мирко Томић” у Горњем Крчину, 14. априла, одржано је Општинско такмичење у стрељаштву на коме су учествовали ученици из матичне школе у Доњем Крчину, ОШ “Јован Курсула” из Варварина и из ОШ “Драги Макић” из Бошњана. На овом такмичењу су углавном ученици из ОШ “Херој Мирко Томић” освојили бројне награде, како у екипној тако и у појединачној конкуренцији”, каже Сања Бошковић нагласивши да је предност образовне установе из Доњег Крчина та што школа има своју стрељану где ученици ове школе вежбају.

“24. априла одржано је и Општинско такмичење из атлетике које је такође одржано у ОШ “Херој Мирко Томић” у Доњем Крчину и ја бих похвалила организатора, с обзиром да ова школа за сада има најбоље опремљен атлетски стадион, импровизован, али заиста можда и најбољи после Крушевца и Бруса. Савез за спортски спорт општине Варварин је донирао струњачу за скок у вис, затим директор ОШ “Херој Мирко Томић” је купио и другу тако да је и ова категорија била веома добро организована”, наглашава Бошковић.

На овом такмичењу су учествовале екипе из ОШ “Мирко Томић” из Обрежа, ОШ “Херој Мирко Томић” из Доњег Крчина и ОШ “Јован Курсула” из Варварина. У екипној конкуренцији код дечака победила је екипа ОШ “Херој Мирко Томић” из Д.Крчина са 15 поена, а у екипној конкуренцији код девојчица такође је победила екипа ове образовне установе са 11 поена и за један поен је била боља од екипе ОШ “Јован Курсула”, тако да ће ученици школе из Д.Крчина представљати општину Варварин на Окружном такмичењу.

Што се тиче такмичења у појединачној конкуренцији, ОШ “Јован Курсула” је поделила награде, тако да су се два дечака пласирала на Окружно такмичење. Ради се о Дину Реџовићу у категорији скок у вис који је скочио 148цм и Матији Вељковићу који је победио у трци на 300 метара. Код девојчица прво место и пласман на Окружно такмичење освојиле су Александра Ристић са скоком у вис и Милица Миловановић у бацању кугле, такође ученице ОШ “Јован Курсула” из Варварина.

Генерални секретар Савеза за школски спорт нас је обавестила и да ће у мају бити одржана Скупштина Савеза за школски спорт општине Варварин. “Свих 9 чланова нашег Савеза тада би требало да буде присутно где ће већина донети одлуку ко ће бити изабран за председника. Бираћемо поново председника, генералног секретара, биће поднешен финансијски извештај, тако да ћемо сумирати један четворогидишњи период и видећемо шта нас чека у новом мандату”, истакла је Сања Бошковић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x