Бадње вече у Темнићком крају (ФОТО)

Широм Темнића верници који Божић прослављају по јулијанском календару на Бадње вече присуствовали су литургијама и традиционалном паљењу Бадњака које је организовано испред храмова Архијерејског намесништва темнићког у Варварину, Доњем Катуну, Горњем Катуну, Обрежу, Маскару, Бошњану, Бачини, Орашју и Парцану.

Овом приликом је за вернике припремљено и послужење, за најмлађе воће и чајеви, а за старије грејана ракија, док је у Доњем Катуну Савет месне заједнице, уз помоћ општине Варварин, обезбедио 150 пакетића најмлађим мештанима овог поморавског села.

Паљењу Бадњака испред цркве Успења Пресвете Богородице у Варварину, цркве Живоначалне Тројице у Доњем Катуну и цркве Свете Тројице у Горњем Катуну присуствовали су и председник општине Војкан Павић, председник Скупштине општине проф. Драгољуб Станојевић и помоћник председника општине Дејан Милановић.

Чину паљења Бадњака у Доњем Катуну присуствовала је и народна посланица у НСРС др Виолета Лутовац Ђурђевић, у Обрежу и Горњем Катуну заменик председника Скупштине општине проф. Братислав Ташић, у Бачини заменица председника општине Виолета Чолаковић, а у Варварину начелница Општинске управе Гордана Петровић и помоћница председника општине Јелена Весић.

ВАРВАРИН:

ОБРЕЖ:

ДОЊИ КАТУН:

ГОРЊИ КАТУН:

ПАРЦАНЕ:

МАСКАРЕ:

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x