IV Фестивал “Дани бербе грожђа у Бачини”: Овогодишња берба задовољавајућа, квалитет грожђа фантастичан

Винарија “Бачина вино” и Удружење “Долина Бачине” организовали су IV по реду Фестивал “Дани бербе грожђа у Бачини”. По речима власника винарије Александра Милутиновића, овогодишњи род и квалитет грожђа у темнићком виногорју су задовољавајући, а “Бачина вино”, од ове године, на тржишту има 8 различитих производа.

“Берба 2022. је фантастична, поготову што се тиче наших црвених вина и ја мислим да боље не може да буде. Све сорте су лепо родиле, сви виногради који су на различитим локацијама су фантастични, тако да очекујемо много од ове године”, задовољан је Милутиновић.

Он наглашава и да је тешко издвојити једно од бројних вина из асортимана винарије “Бачина вино” зато што свако од вина под брендом “Долина” има своју намену. “Наша резерва, наша касна берба, која три године заредном осваја злато у Бечу, је нешто посебно, а још бих издвојио природно црвено вино које је потпуно природно, без икаквих хемијских састојака, са фантастичним укусом и мирисом и које је заиста нека будућност”, оцењује Милутиновић.

Виногради винарије “Бачина вино” се и даље проширују, а у наредних 15 дана биће засађен још један хектар садница винове лозе, винске сорте “Шардоне”, а вина ове винарије, поред шведског тржишта које је већ освојено, ускоро ће постати доступна и купцима у Крушевцу, Параћину и Крагујевцу. У овом тренутку, љубитељи вина асортиман винарије из Бачине могу пронаћи на више локација у Београду, у винарији у Бачини, али и наручити путем сајта www.bacinavino.com.

Од ове године у организацију Фестивала посвеђеног грожђу и вину укључило се и новоформирано Удружење “Долина Бачине” чији је циљ неговање културе и традиције темнићког краја и промоција локалне заједнице, а своје производе су на Фестивалу представиле и чланице Удружења жена “Јухорске виле” из комшијског Обрежа.

“Трудимо се да организујемо разне фестивале, бавимо се едукацијом омладине, идемо на то да омасовимо наше друштво и настојимо да сачувамо традицију нашег села. Жеља нам је да привучемо што више страних туриста да дођу у Бачину, да виде нашу културу и обичаје и све лепоте нашег краја”, рекла нам је Живана Ристић из Удружења “Долина Бачине”.

У оквиру Фестивала организовани су и ликовно – литерарни конкурс “Звуци мога завичаја”, културно уметнички програм су припремили чланови КУД-а “Боки 4. Јул” из Параћина и Фолклорне секције ОШ “Вук Караџић” из Поточца, а Стреличарски клуб “Царска стрела” из Крушевца обучавао је заинтересоване за гађање луком и стрелом.

“ЗВУЦИ МОГА ЗАВИЧАЈА”

На ликовно литералном конкурсу “Звуци мога завичаја” победили су следећи ученици: У категорији литерални рад награде су освојили: Прво место Јована Јовановић – ученица IV разреда; Друго место освојили су: Милица Лекић – IV разред и Анита Крстић – VI разред; Треће место освојили су: Дуња Арсић – VI  разред и Никола Станојевић – VII разред.

У категорији за ликовни рад за ниже разреде награду су освојили: Прво место Лука Јовановић – ученик II разреда; Друго место Јана Станојевић – ученица II разреда. У категорији виших разреда: Прво место је освојила Милена Марковић: Друго место је освојила Николина Милетић; Треће место освојио је Никола Јеремић.

Сви ученици су ученици Основне школе “Свети Сава” из Бачине, током програма Фестивала прочитали су своје литералне радове, а ликовни радови су били изложени у дворишту винарије “Бачина вино”.

ФОТО

4.5 2 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x