Манифестација “Савремена српска проза” вероватно у децембру

Овогодишња, 37. по реду, традиционална књижевна манифестација “Савремена српска проза” неће бити одржана 14. новембра, као што је било планирано, а због изузетно неповољне ситуације са корона вирусом на подручју трстеничке општине у којој је на снази и даље ванредна ситуација.

“По први пут смо били у неизвесности, да ли ћемо или нећемо одржати ови манифестацију до краја ове године у неком другачијем облику, али уколико ситуација буде повољна вероватно ћемо је одржати у децембру. У колико је не буде договорили смо се да сви учесници који су планирани ове године доставе нам своје изабране текстове за зборник радова, то је јавно објављено на РТВ Трстеник, на нашем сајту и на друштвеним мрежама”, каже директор Народне библиотеке “Јефимија” Верољуб Вукашиновић.

Он подсећа да је од почетка 1984. године “Савремена српска проза’’ добила праву физиономију коју чине књижевни портрет једног писца и округли сто са одређеном темом.

“За овогодишњи књижевни портрет одабрана је списатељица Јелена Ленголд, која спада у сам врх савремене српске прозе у овом тренутку. Она је до сада објавила преко 20 књига поезије и прозе и добитник је великог броја награда и признања. Јелена Ленголд је рођена у Крушевцу, а њену мајку знају старији трстеничани, њени отац и деда су били познати адвокати. Она је врхунски приповедач и веома је читана и прихваћена од читалачке публике”, подсеђа Вукашиновић о додаје да је тема овогодишњег округлог стола “Антологија српске приповетке”, а о чему ће говорити наши еминентни књижевни критичари, док је извесно и штампање овогодишњег 33. по реду Зборника.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x