“Меркуров” програм едукације водећи у региону

На Националном Конгресу бугарске Асоцијације за дијабетес, одржаном у Несебару, др Братислав Миловановић, ендокринолог Специјалне болнице “Меркур”, одржао је предавање на тему “Дијабетес као проблем 21-ог века” и представио програм едукације дијабетеса у Меркуру.

XI конгрес дијабетичара под слоганом “Заједно против дијабетеса” одржан је у хотелу Сол у Несебару, у организацији бугарске асоцијације дијабетичара, а др Братислав Миловановић, председник Савеза за борбу против шећерне болести Србије, био је један од гостујућих предавача, представљајући “Меркур” као здравствену установу која је лидер у региону када је третман дијабетеса у питању.

Овом приликом др Миловановић представио је програм едукације оболелих од дијабетеса који се спроводи у “Меркуру”, као и мултидисциплинарни приступ третману обољења, који реализује тим од 40 лекара специјалиста и субспецијалиста, а Конгресу су присуствовали и еминентни стручњаци из земље и иностранства.

Мултидисциплинарни приступ дијабетесу, као светској пандемији, дали су врхунски лекари из домена ендокринологије, кардиологије, ортопедије и интерне медицине. Међу предавачима су били проф. Соо Бонг Шои (Конкук универзитетска болница), академик проф. др Ивона Даскалова (ВМА), професор др Здравка Каменов (Универзитетска болница Александровска), доц. др Иво Петров (Градска клиника), проф. др Валенина Василева (Варна), др Георги Георгијев (болница “Јован Павле”), доц. професор Драгомир Коев (ВМА Софиа), проф. Бојан Лозанов (Токуда), као и други.

“Број оболелих од дијабетеса у Србији достигао је скоро 8,6% од укупног броја популације, а прогнозе направљене 2007. године су такве да ће 2025. године у свету бити 380 милиона људи оболелих од дијабетеса. Та предвиђања су премашена већ у октобру 2015. године када је та цифра премашила 415 милиона људи оболелих од дијабетеса” рекао  је доктор Братислав Миловановић, специјалиста интерне медицине и ендокринологије специјалне болнице “Меркур”.

Велики број грађана Бугарске болује од дијабетеса, притом им је Врњачка Бања као дестинација позната. “Меркуров” програм едукације је водећи у региону и компатибилан је са њиховим, а по интересовању које је изазвала презентација “Меркура” на овом скупу за последицу ће имати посету стручњака из Бугарске, академика проф. др Ивоне Даскалове и др Веселе Михневе, половином октобра које ће се на лицу места упознати са функционисањем Меркурове медицинске службе, сазнајемо од пр и референта Маркетинга СБ “Меркур” у Врњачкој Бањи Бојане Бељић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x