Одборници локалног парламента разматрали и усвојили обиман дневни ред

На 27. по реду седници Скупштине општине Трстеник у овом сазиву, а првој у овој години, одборници су разматрали и усвајали обиман дневни ред од 33 тачке. Седницом је председавао председник локалног парламента Герасим Атанасковић, а међу најважнијим тачкама биле су Извештај председнице општине Трстеник Милене Турк о раду општинског руководства у прошлој години, предлог решења Општинског већа о именовању новог члана Ненада Перовића за област спорта и физичке културе, као и извештај директора Јавних предузећа и установа.

“Као председница општине и као командант Штаба за ванредне ситуације, поднела сам извештај о раду и активностима, као и о реализацији пројеката, који су рађени средствима из локалног буџета и ресорних Министарстава. Одборници су имали прилике да разматрају и план одбране од поплава, што је за нашу општину веома значајно, имајући у виду на претходне ситуације са непогодама које су биле у нашој општини. Одборници су упознати са подстицајима које су наши пољопривредници могли да користе у прошлој и које ће користити током ове године, укључујући и средства за осигурање усева, а извештаје су поднели и Општинска управа, представници Јавних предузећа и установа. Усвојили смо и акциони план Дома здравља “Др Сава Станојевић”, када је у питању примарна здравствена заштита у наредном периоду, а именовани су и нови чланови Управних и Надзорних одбора, чиме смо исцрпили дневни ред”, наводи Милена Турк, председница општине Трстеник.

Она је напоменула да су буџетска средства за улагања у овој години значајно повећана и омогућиће реализацију планираних пројеката на трстеничком подручју. Пројекти које су финансирала Министарства привреде и пољопривреде и локална самоуправа су успешно одрађени у прошлој години и извршена је примопредаја. То се односи на изведене радове на реконструкцији и асфалтирању путних праваца у трстеничкој општини, које је финансирало Министарство привреде.

У овој години локална самоуправа ће поново конкурисати код Министарства за нове пројекте, да би се растеретио општински буџет. У наставку седнице усвојени су предлози и одлуке које се тичу активности у ЈКСП “Комстан” и наставку акције “Да се ради и гради по твом” коју предлажу грађани у својим местима.

На основу донетих предлога на седници, општинско руководство ће спроводити даље планиране активности.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x