Др Виолета Лутовац Ђурђевић нова председница општине Варварин

Др Виолета Лутовац Ђурђевић изабрана је на данашњој седници Скупштине општине за новог председника општине Варварин као кандидат Српске напредне странке (СНС), док ће њен заменик у наредном периоду бити Дејан Милановић, такође кандидат владајуће СНС.

Нова председница општине прва је жена на тој функцији у општини Варварин, а у првом обраћању одборницима истакла је да јој је велика част, али и одговорност избор на ову функцију.

“Захваљујем се свим одборницима који су ми дали подршку при избору на функцију председника општине. Српска напредна странка у локалном парламенту има 20 одборника, добили смо 22 гласа, захваљујем се одборницима опозиције који су подржали ове предлоге, такође се захваљујем и онима који нису гласали, ми ћемо се трудити да им радом покажемо да су данас погрешили”, поручила је др Виолета Лутовац Ђурђевић.

Она је нагласила да ће ново руководство бити тим који ће се борити, пре свега, за интересе свих грађана општине Варварин, а на чврстим темељима које је поставило досадашње руководство општине Варварин.

“Много нам значи, првенствено мени као младој особи, велико ми је задовољство што ћу сарађивати са садашњим председником Скупштине господином Војканом Павићем који има велико политичко искуство и значиће нам сваки његов савет”, рекла је др Виолета Лутовац Ђурђевић пожелевши новом заменику председника општине и члановима Општинског већа успешан рад у наредном периоду.

На 2. по реду седници Скупштине општине Варварин у новом сазиву изабрано је и ново Општинско веће. За већнике изабрани су Славољуб Савић из Бошњана, др Станкија Васић из Села Варварин, Дејан Раца и Дојчин Илић из Варварина, Иван Арсић из Обрежа, Милош Антић из Парцана и Иван Максимовић из Горњег Катуна.

На конститутивној седници Скупштине општине Варварин одржаној 16. августа за председника Скупштине општине одборници су изабрали дотадашњег председника општине Војкана Павића, док је за његовог заменика именована Јелена Весић, обоје чланови Српске напредне странке.

За представнике нове извршне власти гласала су 22 одборника од 35, колико броји Скупштина општине Варварин. Владајућу већину у општини Варварин чини 20 одборника Српске напредне странке, док су у опозицији коалиција Социјалистичке партије Србије и Јединствене Србије и групе грађана “Наши људи” и “Темнићка алтернатива”.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

1 Коментар
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
SAMO NAPRED
SAMO NAPRED
2 године раније

Spoj mladih i iskusnih ljudi garant je uspesnog oporavka Varvarina. Ovo je pravi izbor i vest koja budi nadu svim gradjanima da ce opstina Varvarin da nastavi napred. Sve čestitke izabranima i puno srece i uspeha u daljem radu.

1
0
Ваш коментар на ову вест?x