Песникињи Гордани Ђилас уручен “Јефимијин вез”

У порти манастира Љубостиња завршним програмом спуштена је завеса на 32. по реду културно-духовну манифестацију “Јефимијини дани”. У вечерњем термину огласила су се манастирска звона, а уз песничка приношења певачка група “Српски православни појци” отворила је духовно завршно вече.

Гости вечери били су представници локалне самоуправе и јавних институција општине Трстеник, као и већи број песника и књижевника из Србије и региона.

Глумица Јасмина Стојиљковић говорила је похвалу кнезу Лазару, а своје песме Јефимији у част подарили су песници Љубиша Ђидић, Јана Алексић, Мирослав Алексић, Илеала Урсу, Будимир Дубак, Душка Врховац, Милан Михајловић, Сунчица Радуловић Торбица и Предраг Бјелошевић.

У самој завршници програма овогодишњих “Јефимијиних дана” члан Општинског већа општине Трстеник задужен за област културе Милован Васић уручио је награду “Јефимијин вез” песникињи Гордани Ђилас за најбољу песничку књигу у 2018. години која се тим поводом захвалила на добијеној награди која је за њу једна врста почасти јер носи име славне српске песникиње.

Да подсетимо да су организатори обе културно – духовне манифестације били Народни универзитет Трстеник и Народна библиотека “Јефимија”, а покровитељи општина Трстеник и Министарство културе и информисања Републике Србије.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x