Удружење жена “Лада”: Реализоване радионице за студенте и средњошколце, учешће у организацији Дана бербе грожђа у Бачини

Представници Удружења жена “Лада”, а у оквиру пројекта “Корак по корак у сусрет будућности нашег краја”, у септембру и почетком октобра месеца реализовали су низ радионица и предавања студентима и ученицима Средње школе Варварин где су их упознали са могућностима развоја туризма у темнићком крају. Ово Удружење узело је учешће и у организацији Дана бербе грожђа у Бачини који се, већ другу годину заредом, организује у винарији “Бачина вино”.

Поред богатог културно – уметничког програма на манифестацији “Дани бербе грожђа у Бачини” који су приредила Културно – уметничка друштва “Боки 4. јул” из Параћина и “Моравац ветерани” из Ћићевца, чланице Удружења жена “Лада” су пре почетка манифестације одржале две радионице у оквиру пројекта “Корак по корак у сусрет будућности нашег краја” где су представљене могућности за развој туризма у општини Варварин.

“Технолог винарије “Бачина вино” Небојша Поповић гостима је представио вина која су добила бројне награде, као и начин производње вина. Гостима из Шведске представили смо наш туристички каталог “Добродошли у наш Варварин” и упознали их са лепотом и могућностима за привредни и туристички напредак нашег краја. Лепота нашег краја као и добар укус наше традиционалне хране и вина винарије оставиле су на шведске госте велики утисак. Ово је њихов први долазак у овај крај Србије и кажу да ће радо доћи поново”, наводе у Удружењу жена “Лада”.

Пројекат Удружења жена “Лада” “Корак по корак у сусрет будућности нашег краја” подржала је општина Варварин путем Јавног конкурса за доделу средстава удружењима за реализовање програма од јавног интереса у 2020. години, док је рок за реализацију програма 31. децембар 2020. године.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x