Забрињавајуће стање у COVID амбуланти, вакцинација једина и најбоља заштита

Епидемиолошка ситуација у општини Варварин и даље је нестабилна, већ месец дана се региструје велики број новоинфицираних грађана корона вирусом, а из Дома здравља “Др Властимир Годић” апелују на становништво да се вакцинише против корона вируса како би заједничким снагама зауставили ширење инфекције.

По речима помоћника директорке варваринског Дома здравља др Миливоја Петковића, спец. интерне медицине, на дневном нивоу у COVID амбуланти у Варварину обави се преко 100 прегледа, док је само у уторак обављено упупно 107 прегледа, од чега и велики број пацијената заврши на инфективним одељењима крушевачке Опште болнице.

“На дневном нивоу се, у просеку, забележи око 15 позитивних на COVID-19, а сваког дана два до три пацијента се транспортују до Крушевца, до Опште болнице, тако да молим све наше суграђане који се још увек нису вакцинисали да се вакцинишу, да поштују превентивне епидемиолошке мере, физичку дистанцу, да у затвореном простору носе заштитне маске, јер ситуација ни мало није добра”, апелује др Петковић и додаје да, када су у питању пацијенти који су на болничком лечењу, углавном се ради и људима који нису примили ни једну дозу вакцине.

Иминузација вакцинама против корона вируса обавља се сваког радног дана и, по речима др Миливоја Петковића, углавном се ради о трећој дози вакцине. Када је у питању епидемиолошка ситуација у школама у општини Варварин, ситуација се у последњих десет дана не поправља, тако да је веома неповољна ситуација и у Служби за здравствену заштиту деце и омладине Дома здравља “Др Властимир Годић”.

“Имамо доста Ковид позитивне деце, што је огромна разлика у односу на претходну годину када деца нису била толико угрожена. Ради се о заражавању читавих породица, углавном код деце преовладава блажа клиничка слика, али нажалост имамо и случајеве са тежом клиничком сликом попут упале плућа. Углавном се ради о породицама у којима ни један члан није вакцинисан и зато толико и апелујемо на вакцинацију и на озбиљност”, наглашава др Петковић.

Да би се смањио број људи који су на болничком лечењу, а у овом тренутку капацитети Ковид болнице у Паруновцу су скроз попуњени, потребна је превенција и брига о сопственом здрављу, али и о здрављу својих најближих и зато се мора што више радити на превентиви, закључује др Миливоје Петковић, спец. интерне медицине у варваринском Дому здравља.

3.7 3 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x