Богат и садржајан програм манифестације “Трстеник на Морави”

Већ традиционална забавно спортска манифестација “Трстеник на Морави” практично је, после опсежних припрема, почела бесплатном вожњом чамцима на Западној Морави у организацији ДСВ “Западна Морава”. Руководство и чланови овог друштва и Туристичка организација општине Трстеник позвали су грађане на дружење и леп провод како на реци тако и на обали и у граду где ће се одржавати занимљив и садржајан програм манифестације.

На шеталишту поред базена постављена је изложба фотографија са ове манифестације од 2005. до 2016. године, док је на тениским теренима Спортског центра почео тениски турнир. На градском базену су на програму игре на води, као и одигравање ватерполо утакмице, а после ових дешавања у вечерњим сатима следи свечано отварање манифестације “Трстеник на Морави”.

Исте вечери биће додељена и награда “Најморавац”, а предвиђен је исто тако и витешки шоу с ватром. Од 10. до 12. августа одржаће се ликовна колонија, такмичење пионира у пецању, затим Шарена улица на Омладинском кеју, ролеријада за децу, а затим следи “Морава фест”, концерт ди џејева на спортским теренима. На градској плажи и на обали Западне Мораве одржаће се такмичење у кувању рибље чорбе које увек привлачи велику пажњу присутних, следи и атрактивна и занимљива трка чамаца с мотком сениора и ветерана, а онда и пливачки маратон.

Програм садржи и ликовну радионицу “Луткице из Неолита”, затим ће се одиграти дечија представа “Град на зрну пшенице”, док ће на платоу испред зграде општине Трстеник бити одржана трка беба, караока такмичење, концерт уличних свирача “Барка дило”.

У недељу 13. августа одржаће се моравски спуст од Јерининог града, извршиће се свечана додела захвалница и диплома, а манифестацију ће завршити концертима трстеничка Културно уметничка друштва. Све у свему, биће то још једно лепо дружење и забава, а отуда и позив грађанима трстеничке и општина из окружења и земље, да дођу и да се друже са такмичарима и осталим учесницима, рекао нам је Владимир Јевтић, директор Туристичке организације у Трстенику која је и организатор ове манифестације

Покровитељ манифестације “Трстеник на Морави”  је општина Трстеник, а помоћ у реализацији програма, као и до сада, пружиће већи број суорганизатора.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1365

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x