Импозантан одзив Трстеничана акцији добровољног давања крви

У простору Дома културе у Трстенику успешно је реализована још једна у низу акција добровољног давања крви. Организатор је био, као и до сада, Црвени крст Трстеник у сарадњи са Заводом за трансфузију крви из Ниша.

“Заиста импозантан одзив хуманих људи, иако је још увек присутна пандемија корона вируса, људи су осетили потребу и добро знају да крв живот значи. Испуњена су очекивања на самом старту акције, крвне групе су у последње време на нижим резервама, али их има довољно. Наш Завод у Нишу има стабилне резерве крви захваљујући оваквим хуманим акцијама и ми смо пре свега захвални организатору, Црвеном крсту и наравно добровољним даваооцима крви”, истакла је др Милица Ранђеловић из Завода за трансфузију крви Ниш.

Она је изнела и податак да је Трстеник у врху успешности акција и изразила наду да ће тако бити и у наредном периоду. “Захваљујемо на несебичној помоћи младим волонтерима трстеничког Црвеног крста, а акција је протекла планирано и уз поштовање епидемиолошких мера”, казала је др Милица Ранђеловић.

На акцији је, поред вишеструких давалаца крви, било и младих људи, али и оних који су по први пут учествовали у овој хуманој акцији.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1365

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x