Одржана IV седница Скупштине општине Трстеник

Одборници Скупштине општине Трстеник одржали су четврту по реду седницу локалног парламента на којој су разматрали и усвојили 18 тачака дневног реда. Седницом је председавао Марио Спасић, председник локалног парламента, а поред уобичајено различитих мишљења одборника владајуће коалиције и опозиције у вези разматрања дневног реда и усвајања одлука, успешно се и у демократском духу решавало предложено.

“Поред предлога Одлуке о усвајању буџета Општине Трстеник за 2023. годину, допуне одлуке о допуни општинског буџета за ову годину, поменуо бих и Локални акциони план запошљавања за ову годину, затим и Одлуку о реализацији пројекта “Да се раеди и гради по твом” у коме своје предлоге, у оквиру Месних заједница, дају грађани, а финансијска средства обезбеђује општина Трстеник од наплате пореза. Радили смо конструктивно и у интересу грађана наше општине и да подсетим да овим седницама Скупштине општине Трстеник могу да присуствују и заинтересовани грађани и да дају своја мишљења и предлоге. Битно је да радимо искључиво у интересу наших грађана који од нас очекују резултате, мора бити концензуса међу нама, разумевања и одговорности”, нагласио је Марио Спасић, председавајући ове седнице и председник Скупштине општине Трстеник.

Од осталих тачака дневног реда усвојена је и Одлука о иступању из привредног друштва “Расина енергогас” Д.О.О., затим предлог Одлуке о трећој измени и допуне одлуке о општинском буџету, као и предлог Одлуке о именовању чланова и заменика чланова Општинске изборне комисије и о именовању председника и чланова Надзорног одбора ЈП “Спортски центар” у Трстенику.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x