Одржана IV седница Скупштине општине Варварин, усвојен завршни рачун буџета за 2023. годину

У Пленарној сали Скупштине општине Варварин одржана је IV по реду седница локалног парламента у овом сазиву, на чијем дневном реду се нашло 12 тачака. На почетку седнице председник Скупштине проф. Саша Живадиновић обавестио је присутне да је троје одборника изабраних са листе Групе грађана “Проф. Зоран Миленковић – Може другачије за нашу општину”, а који су се на прошлој седници прикључили Одборничком клубу “Народна странка – за наше људе”, напустило исти и да ће у наредном периоду наступати као самостални одборници.

Након потврђивања мандата одборнику са изборне листе “Александар Вучић – Варварин не сме да стане” Љубиши Миљковићу одборници су усвојили предлог Одлуке о завршном рачуну буџета општине Варварин за 2023. годину, али и предлог Одлуке о пријављивању и управљању приватним интересима јавних функционера у поступку доношења општих аката.

Заменик председнице општине Александар Павић подсетио је одборнике да је у протеклих пар година велики број пројеката реализован у општини Варварин. Само у области спорта, уз подршку Министарства спорта, изграђене су трибине на фудбалском игралишту у Доњем Катуну, док је у току и изградња трибина на стадиону Темнића, средствима из општинског буџета, а на стоту годишњицу варваринског клуба, пројекат о ком су други деценијама само причали, а који је данас, захваљујући домаћинском општинском руководству, постао стварност.

Он је подсетио и на дечија игралишта изграђена за најмлађе, тренутно се једно најмодерније, са мобилијаром, жичаром, али и покривеном позорницом, гради и у Обрежу и истакао да се и даље мукотрпно ради на решавању бројних проблема који су се годинама гомилали, као што је, на пример, легализација Хале спортова и њена санација и реконструкција.

У наставку седнице пред одборницима нашли су се и предлози Решења о прибављању непокретности у јавну својину општине Варварин непосредном погодбом, за две парцеле у Тољевцу и Доњем Катуну, али и предлог Решења о разрешењу и именовању чланова Школског одбора Средње школе Варварин. Одборници варваринског парламента одлучивали су и о давању сагласности на Одлуку о промени цена комуналних услуга ЈКП “Варварин”, о Програму радова на изградњи, реконструкцији, одржавању и заштити општинских путева, улица и некатегорисаних путева на територији општине Варварин за 2024. годину.

До краја седнице усвојени су и Финансијски извештаји ЈКП “Варварин” и ЈП “Расвета Варварин” за 2023. годину, са Извештајем независног ревизора о ревизији финансијских извештаја, а образована је и Локална комисија за капиталне инвестиције општине Варварин.

На самом крају дошао је и ред на одборничка питања, заменик председнице општине Варварин Александар Павић је приметио да одборници овај механизам нису користили ни једном у овом сазиву, у протеклих шест месеци, нагласивши да локално руководство жели да чује примедбе и сугестије одборника. Он је затим све присутне упознао са активностима које је општинско руководство предузело у циљу нормализације водоснабдевања, али и још једног огромног проблема, несанитарне депоније која редовно гори, а о чему ћемо опширније у посебним текстовима.

5 2 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x